Methode

Werken vanuit de menselijke connectie

Mijn grootste drijfveer in mijn werk is mijn fascinatie voor de mens, hoe mensen tot bepaald gedrag komen, wat de invloed is van gedachten op gedrag en wat de invloed is van de omgeving.

 

Daarnaast weet ik uit mijn eigen ervaring en die van mijn gezin en vriendenkring hoe lastig het kan zijn als hoogbegaafde om je draai te vinden in de wereld.

Met mijn praktijk wil ik graag bijdragen aan het welzijn van hoogbegaafde kinderen en volwassenen.

 

De basis is werken vanuit de menselijke connectie. Protocollen en standaarden staan hierbij niet voorop. Ik beschik over toepasbare kennis, maar deze is niet leidend binnen mijn trajecten.

 

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd in mijn vakgebied en beschik over goed toepasbare kennis. Daarbij is datgene wat jij nodig hebt leidend in de keuze van de aanpak.

 

Veel voorkomende thema’s in mijn werk zijn:  ontwikkeling en opvoeding, relatie tot onderwijs en werk en connecties met familie, vrienden en samenleving.

 

Mijn aanpak is gebaseerd op psychosociale hulpverlening, met werkwijzen zoals: oplossingsgericht werken, narratieve gespreksvoering, systemisch werk (persoon in relatie tot systemen/sociale omgeving, systeem communicatie, opstellingen en de methode verbindend gezag).

 

Ik heb regelmatig overleg met andere aanbieders op het gebied van hoogbegaafdheid. Wij delen onze kennis en bieden onze cliënten zo de kans dat hun vragen vanuit meerdere invalshoeken bekeken worden.

 

Voor vragen over mijn werkwijze, neem gerust contact met me op: annemarie@practiqal.nl

Praktijk PractIQal

op jouw manier

Haelerweg 11

6085 EA Horn

t 06 24 281 282

e annemarie@practiqal.nl

Privacy verklaring